Miskolc – Több környékbeli és újabb miskolci kerékpárutak megépítésére is esély van.

kerekparut-miskolc.jpg

- Tervezés alatt van a Martin-kertváros – Miskolc-Szirma összekötő út mellett Szirma irányába – a jobb oldalon – egy kétsávos kerékpárút kiépítése, amelyet engedélyezési eljárás és az engedélyek megszerzése után közbeszerzési eljárás követ – fogalmazott megkeresésünkre Koczák Szilvia, Miskolc szóvivője. – A kerékpárút a Magyar Közút kezelésében lévő út csatlakozó sávjában épül 2 méter szélességgel.Megtudtuk: a szakaszt várhatóan jövő tavasszal adják át. Ez a fejlesztés két városrészt köti össze, ahol közel 10 ezer lakos él. Ugyanakkor az idén valósulhat meg a Miskolc-Szirma – Kistokaj – Mályi – Nyékládháza kerékpárút, amelyhez a már említett “martintelepi” csatlakozhat jövőre. (Információink szerint a Kistokaj környéki kerékpárút építése kapcsán konzorciumi partner a Magyar Közút. Ott burkolt padka épül és kerékpáros jel felfestés lesz a szűkebb szakaszokon az országos közút mellett. A konzorcium vezető partnere Kistokaj önkormányzata.)

A kerékpárút fejlesztések következő ütemében a már meglévő Észak-déli kerékpárúthoz csatlakozva a Katalin köz – Szeles u. – Huba u.- Szentpéteri kapu – Repülőtéri útig jönne létre újabb bringás út, de a miskolci önkormányzat tervei között szerepel Kazinczy úti csatlakozástól a Petőfi-téri csatlakozásig egy kerékpárszakasz tervezése. Ezt ugyancsak ebben az évben terveztetik.

ÉM-JLI

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolchirek.blog.hu/api/trackback/id/tr865449709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása